Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنگ روسیه علیه اوکراین، تاثیرات سیاسی اقتصادی و ... بسیاری بر دیگر کشورها و مناطق جهان داشته است. کشور جدیدالتاسیس مونته نگرو یکی از این کشورهاست.   به گزارش عصرایران، این کشور کوچک با 620 هزار نفر جمعیت در جنوب بالکان در سال 2006 از کشور صربستان (صربیا) جدا و مستقل شد. مونته نگرو در سال های اخیر شاهد حضور گسترده گردشگران و سرمایه گذاران روس بوده اما جنگ در اوکراین و تحریم های شدید غرب علیه روسیه، به مانعی در برابر حضور روس ها در مونته نگرو تبدیل می شود و ضربه ای به اقتصاد این کشور خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  خبرگزاری فرانسه در گزارشی با تیتر "در غیاب پول های روسیه، آینده مونته نگرو مه آلود است " به تاثیرگذاری تحریم های غربی علیه روسیه بر شرایط اقتصادی کشور مونته‌نگرو پرداخته است. در این گزارش می خوانیم:

مونته‌نگرو یکی از کشورهای کوچک بالکان است. مونته‌نگرو از سال 2008 کاندیدای عضویت در اتحادیه اروپاست و از 5 سال قبل به عضویت ناتو درآمد.



 مونته‌نگرو تا قبل از این میزبان قایق ها و کشتی های تفریحی و گردشگران و سرمایه گذاران روس بود اما با وعده مقامات مونته‌نگرو برای تایید تحریم های غربی علیه مسکو، آینده این کشور غیرشفاف شده است.    در این شرایط مونته‌نگرو با مشکل بزرگی مواجه است. اجرای تحریم های غربی علیه مسکو، توازن اقتصادی در مونته‌نگرو به هم خواهد خورد. 25 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور به بخش گردشگری وابسته است که گردشگران روس سهم بزرگی از آن را دارند.
  خانم "دانیکا کازانیگا" مدیر آژانس گردشگری در شهر ساحلی بودفا مونته نگرو در ساحل دریای آدریاتیک (جنوب اروپا) به خبرگزاری فرانسه می گوید " روس ها را دوست داریم و به آنها تکیه می کنیم".

او به مانند افراد زیادی در این کشور از تاثیرات تحریم های غربی علیه بانک ها و مراکز مالی روسیه و ممنوعیت پروازهای روسیه به اروپا بر مونته‌نگرو نگران است. وی ادامه داد: دو فصل گردشگری را گذراندیم که بد نبود اما در آینده ضربه های بیشتری خواهیم دید.

در منطقه گردشگری این شهر، افرادی که به زبان روسی صحبت می کنند ببیشتر از افرادی هستند که به زبان مونته‌نگرویی سخن می گویند. در این شهر ساحلی مونته‌نگرو، هزاران نفر از مهاجران روس زندگی می کنند. رستوران های زنجیره ای و مدارس روسی نیز در این شهر فعالیت دارند.
  میان دو کشور روسیه و مونته نگرو ارتباطات تاریخی و دینی نزدیکی وجود دارد.   کارکنان بخش های مرتبط با گردشگری مونته نگرو منتظر فصل جدید گردشگری هستند تا شاهد حضور گردشگران و مسافران باشند به ویژه اینکه تاکنون به دلیل محدودیت های کرونایی این بخش آسیب دید.

به نظر می رسد سرمایه گذاری هایی که به توسعه ساختمان سازی در مناطق ساحلی کشور مونته‌نگرو کمک می کرد در حال صفر شدن هستند زیرا شهروندان روس در خارج کردن پول ها و دارایی های خود از روسیه با مشکلات زیادی روبه رو می شوند.

در سال های اخیر قوانین آسان سرمایه گذاری در مونته‌نگرو و عدم نیاز به دریافت ویزا برای سفر روس ها به این کشور باعث شد حجم زیادی از سرمایه های شهروندان روس به مونته نگرو سرازیر شود. سرعت در ساخت و ساز کاخ ها در سواحل کشور مونته‌نگرو در نتیجه سرمایه گذاری شهروندان روس بود.

"دیجان میلوواک" معاون سازمان غیردولتی "مانس" که در زمینه مبارزه با فساد اداری مالی و جرایم سازمان یافته در مونته‌نگرو فعالیت می کند  گفت: مونته‌نگرو  برای ثروتمندان روس که قصد داشتند در خارج از کشورشان ملک بخرند یا دارایی های خود را پنهان کنند مقصد گردشگری بسیار محبوبی است.

روس ها همچنین به طور گسترده از برنامه "گذرنامه طلایی" استفاده کرده اند. براساس این طرح، هر شهروند خارجی که به میزان 450 هزار یورو در مونته‌نگرو سرمایه گذاری کند می تواند شهروندی این کشور را کسب کند. 60 درصد از این نوع از گذرنامه ها و شهروندی ها  در 14 ماه اخیر به شهروندان روس اعطا شده است.

 اما از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین هیچ ساختمان و ملکی در شهر بودفا مونته نگرو به خارجی ها فروخته نشده است. این آمار را دو فعال خرید و فروش زمین و ساختمان در این شهر اعلام کرده اند.

جوفان (44 ساله) صاحب یک رستوران در شهر بودفا گفت: همه چیز متوقف شد. ساخت و ساز متوقف شده و پیدا کردن شغل برای مردم خیلی سخت شده است. ما تنها چند ماه با فصل گردشگری فاصله داریم و این یعنی سختی های بسیاری داریم.

اجرای تحریم های غربی علیه روسیه به موضوع اختلاف برانگیز در مونته نگرو تبدیل شده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تحریم های غربی علیه مونته نگرو سرمایه گذاری شهروندان روس روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۵۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، علی‌اصغر شالبافیان در نشست شورای راهبردی و نظارت بر تحقق سند راهبردی توسعه گردشگری که با حضور نمایندگان ۲۳ نهاد، دستگاه و وزارتخانه‌های مختلف در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، پس از شنیدن سخنان نمایندگان نهادهای مختلف گفت: سند راهبردی توسعه گردشگری با مشخص کردن خطوط کلان سیاستی بر اساس حوزه مداخلات اصلی حوزه گردشگری، پایه و مبنای اجرایی تخصص در این حوزه در نظر گرفته شده است. بر مبنای این سند ۶۹ حکم برای ۲۳ دستگاه تعیین شده است تا هر یک از نهادهای حاکمیتی بتوانند با اجرای سهم وظایف تعیین شده اقدامی زیربنایی در راستای توسعه گردشگری کشور ثبت و با اجرایی شدن احکام سند راهبردی به حل مشکلات بخش خصوصی و سرمایه گذاران یاری برسانند. معاون گردشگری کشور تصریح کرد: بر اساس اهمیت موضوع، شورای راهبردی و نظارت بر تحقق سند راهبردی توسعه گردشگری تشکیل شده است تا با پیگیری روند اقدامات انجام شده و مصوبات آتی، احکام و حوزه همکاری دستگاه‌های مرتبط با گردشگری مورد ارزیابی قرار گرفته و میزان پیشرفت قابل انتظار تسریع شود. وی با تاکید بر مصوبات این نشست افزود: پیگیری تعرفه‌های آب و فاضلاب، تهیه بسته دیپلماسی گردشگری با محوریت معرفی ایران، تعامل بین‌بخشی در رفع مشکلات مربوط به اراضی و واگذاری زمین و نیز مقابله با ایران‌هراسی بخشی از تعاملات و همکاری‌های پیش رو خواهد بود. شالبافیان همچنین تهیه بسته اقتصادی گردشگری طبق سند و بر مبنای تاکید رئیس جمهوری را نیز یکی دیگر از مصوبات این نشست اعلام کرد. معاون گردشگری کشور در ادامه درباره‌عدم به کارگیری دانش آموختگان فنی و حرفه‌ای گردشگری و هتل‌داری به دلیل نداشتن مدرک دانشگاهی کارشناسی بیان کرد: کسانی که در ساختار رسمی کشور آموزش دیده‌اند، نباید محدود یا با موانع روبرو شوند. لذا این موضوع باید با افزودن سرفصل‌هایی به منابع درسی در حوزه گردشگری افزوده شود و در قالب مصوبه شورا مورد پیگیری قرار گیرد. شالبافیان با بیان اینکه در مورد اهلیت‌سنجی سرمایه‌گذاران نگاه حمایتی داریم، گفت: همانطور که آئین‌نامه طبیعت‌گردی با رویکرد حمایت از سرمایه‌گذاران تصویب شده است از این رو پیرو این موضوع، پیشنهاد می‌شود وزارت نیرو و جهاد توافق سه جانبه با این معاونت داشته و نتایج این همکاری در نخستین جلسه کمیته طبیعت‌گردی مطرح شود. همچنین در پایان بر مبنای نظر معاون گردشگری کشور مصوب شد، نشست‌های متوالی شورای راهبردی و نظارت بر تحقق سند راهبردی توسعه گردشگری به صورت فصلی تداوم داشته باشد. کد خبر 6099495 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا چهاردهمین بسته تحریمی علیه روسیه را تصویب می‌کند
  • سفر بدون ویزای ۱۱ کشور به چین تمدید شد/ ایران در این فهرست نیست؟
  • سفر بدون ویزای ۱۱ کشور به چین تمدید شد/ ایران در این فهرست قرار دارد؟
  • سفر بدون ویزا به چین تمدید شد
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ میزبان گردشگران خارجی ۶۳ کشور بوده است
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی