Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بجنورد- ايرنا- ظرفيت هاي خراسان شمالي براي توسعه همکاري و تبادل ارتباطات علمي، پژوهشي و اقتصادي توسط مديران دستگاه هاي اجرايي اين استان به هيات علمي کشور مونته نگرو معرفي شد.

به گزارش ايرنا، هيات چهار نفره اي از دانشگاه مونته نگرو روز جمعه در بجنورد حضور يافته و در نشستي با مديران و برخي مسئولان دانشگاهي با ظرفيت هاي اين استان آشنا شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي در اين نشست، کنترل و مديريت فرسايش خاک را از زمينه هاي همکاري و تبادل عملي ميان اين استان و کشور مونته نگرو برشمرد و گفت: ميزان فرسايش خاک در اين استان، همچون کشور مونته نگرو، بيش از فرسايش ميزان طبيعي است.
حسن وحيد اظهار داشت: متاسفانه شرايط محيطي، خشکسالي و از بين رفتن پوشش گياهي، سبب ضعيف شدن منابع طبيعي اين استان و سيل خيزي در منطقه شده است.
وي افزود: البته براي مقابله با اين معضل، اقدامات وسيع مطالعه حوزه هاي آبخيز پيگيري شده و تاکنون در 50 درصد از عرصه هاي استان کار مطالعه حفاظت خاک و آبخيزداري انجام شده است.
وي خاطرنشان کرد: اين اقدامات وسيع بويژه در مناطقي که کارهاي آبخيزداري انجام شده، فرسايش خاک را به نصف کاهش داده است.
وحيد اظهار داشت: در سيلاب اخير هم در مناطقي که کارهاي حفاظت خاک و آبخيزداري انجام شده است، شاهد کاهش اثرات سيلاب و فرسايش خاک بوديم و در مناطق قرق که پوشش گياهي حفاظت شده، فرسايش خاک نداشتيم.
وحيد با اشاره به اجراي طرح مناريد و ترسيب کربن گفت: اين طرح هاي بين المللي که در زمينه توسعه روستايي در دست پيگيري است سبب شده تا توسعه روستايي رشد خوبي داشته باشد و مردم و بهره برداران نقش بيشتري در حفاظت از منابع طبيعي ايفا کرده و در آن مشارکت کنند.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي افزود: بهره برداري از مراتع در اين استان زياد است و در اين باره بايد برنامه اي براي جلوگيري از مشکلات آن داشته باشيم.
* اقبال مونته نگرو به توسعه باغ هاي انار
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي خراسان شمالي هم با اشاره به اينکه اين استان در 2 دهه گذشته با تغيير اقليم روبه رو بوده، گفت: اقليم اين منطقه از معتدل به خشک تغيير يافته است که البته امسال شاهد افزايش بارندگي ها هستيم.
محمدجواد تشکري اظهار داشت: ميانگين کنوني بارندگي در استان 240 ميلي متر است و حال آنکه اين رقم در سه دهه قبل 290 ميلي متر ثبت شده بود، اما شرايط آب و هوايي اين استان، زمينه خوبي براي تنوع توليدات دامي، زراعي و باغي ايجاد کرده است.
وي افزود: به سبب همين شرايط، سهم اشتغال در بخش کشاورزي بالا است و حدود 40 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزي است.
وي با اشاره به استقبال کشور مونته نگرو از توسعه باغ هاي انار گفت: در اين استان حدود 350هکتار انارستان وجود دارد و سالانه 500 تا 600 تن محصول از اين سطح توليد مي شود.
وي افزود: اين استان آمادگي دارد تا در زمينه توسعه باغ هاي انار با کشور مونته نگرو همکاري متقابل داشته باشد.
تشکري اظهار داشت: مهم ترين مزيت اين استان در توليدات باغي و زراعت، پاک بودن و سالم بودن اين محصولات است بويژه توليدات ديمي ما با کمترين ميزان سموم به دست مصرف کننده مي رسد.
وي تصريح کرد: ميزان مصرف سم در دنيا به طور ميانگين يکهزار گرم در هر هکتار است اما اين رقم در اين استان 240 گرم است.
وي افزود: انگور، مهمترين محصول باغي اين استان است و سالانه 180 هزار تن از اين محصول توليد مي شود و سالانه 21 هزار تن کشمش سالم و پاک توليدي آن قابل صدور است.
وي گفت: زعفران به عنوان گياه دارويي استان، زمينه هاي مساعدي براي توسعه دارد و سالانه 17 تن از اين محصول در استان توليد مي شود که البته اين ميزان رو به افزايش است.
* بايد از اشتراکات بهره ببريم
معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار خراسان شمالي هم گفت: ايران و مونته نگرو وجوه مشترک فراواني دارند که بايد از اين اشتراکات براي توسعه اقتصادي و علمي بهره ببريم.
مجيد پورعيسي اظهار داشت: استان خراسان شمالي و کشور مونته نگرو مي توانند تبادل استاد و دانشجو داشته باشند و علاوه بر آن انجام پروژه هاي تحقيقاتي مشترک در حوزه هاي مطالعاتي مختلف و مورد علاقه اين استان و کشور مونته نگرو مي تواند مورد توجه باشد.
* سفارتخانه ها در 2 کشور ايجاد نشده است
سرپرست نمايندگي وزارت امور خارجه در خراسان شمالي هم با بيان اينکه ايران و مونته نگرو هنوز در پايتخت هم سفارتخانه ندارند گفت: ايران از بدو استقلال مونته نگرو با اين کشور ارتباط خوبي داشته اما سفارتخانه مستقلي شکل نگرفته و امور کنسولي آنها در سفارتخانه ديگر کشورها پشتيباني مي شود.
احمد شنوايي اظهار داشت: وزارت خارجه ايران از سرمايه گذاري خارجي حمايت مي کند و در زمينه جاده اي هم امضاي موافقت نامه هايي صورت گرفته که پيگير هستيم با تشکيل کميسيون اقتصادي مشترک ميان دو کشور ايران و مونته نگرو، مراودات بيشتر شود.
وي افزود: عليرغم امضاي تفاهم نامه هايي براي برخي امور در زمينه عملي به صورت رسمي موافقتنامه اي امضا نشده است که حضور اين هيات مي تواند در اين باره موثر باشد تا پيگيري هاي لازم انجام شود.
به گزارش ايرنا، هيات چهار نفره دانشگاهي کشور مونته نگرو براي بازديد از ظرفيت هاي علمي و پژوهشي در خراسان شمالي حضور يافته است.
کشور مونته نگرو با 620 هزار نفر جمعيت در جنوب خاوري اروپا و در کرانه درياي آدرياتيک واقع است.
7185/5132
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۸۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییری در مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی صورت نگرفته است

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در خصوص شایعات تغییر در مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی گفت: هیچ گونه تغییری در این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی رخ نداده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، صد و نود و نهمین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از این جلسه در خصوص نهایی‌سازی پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی بیان کرد: در جلسه 198 مورخ 11/02/1403 شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی مطرح و به اتفاق آراء کلیات آن تصویب و مقرر شد جزئیات سند مذکور در جلسات آتی شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: در این جلسه ابتدا اصول و مبانی ارزشی سند مورد بحث قرار گرفت و لزوم توجه به این مبانی و اصول در تمام ابعاد علم و فناوری‌های کوانتوم مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مقرر شد در پیوست سند به تفصیل بیشتری از منظر فلسفه علم و فناوری به این حوزه پرداخته شود.

افتخاری افزود: سپس برخی بندهای چشم‌انداز، اهداف کلان و شاخص‌های ارزیابی به‌منظور ارتقای امنیت ملی، تأمین نیازهای راهبردی و خلق ارزش افزوده در اقتصاد دانش‌بنیان در 7 محور اصلی آموزش عالی و نیروی انسانی، دستاوردهای علمی، پژوهش‌های کابردی، توسعه فناوری و توسعه محصول، اثربخشی، زیست‌بوم نوآوری و مشارکت بین‌المللی در این حوزه مطرح شدند که در پایان به اتفاق آراء بخش اصول و مبانی، چشم انداز و قسمت‌هایی از اهداف کلان و شاخص‌ها با انجام برخی اصلاحات تصویب شد.

دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری گفت: در این جلسه، ستاد میزبان تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف بود که در حوزه‌های مرتبط با سیاستگذاری علم و فناوری به تحصیل مشغول هستند. به این ترتیب، این فرصت برای دانشجویان مستعد کشور، که فعالان آینده حکمرانی علم و فناوری ما هستند، فراهم شد تا فرآیند تصمیم‌گیری و سیاستگذاری، و تنوع مباحث آن را از نزدیک مشاهده کنند.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در خصوص شایعات تغییر در مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی ضمن تأکید بر رصد تغییرات میدانی مرتبط با مصوبات در شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: هیچ گونه تغییری در این مصوبه صورت نپذیرفته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهردار بجنورد دبیر ملی شهر گلیم شد
  • مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی هیچ تغییری نداشته است
  • تغییری در مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی صورت نگرفته است
  • طرح نور در خراسان شمالی با بهترین شکل انجام شده است
  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • هشدار نارنجی در آخر هفته برای استان‌های شمالی
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • تلاش برای افزایش مراودات تجاری با کشور ترکمنستان
  • بهره مندی از گلستان های گل محمدی برای جذب گردشگر
  • پرداخت ۱۷۰۰ همت تسهیلات به واحدهای تولیدی کشور