Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد- ایرنا- یک استاد دانشکده جغرافیا در کشور مونته نگرو گفت: سیل اخیر در ایران، 70 نفر قربانی گرفت اما دیدیم که جامعه علمی این کشور با انجام اقدامات لازم از تشدید خسارت ها و صدمات بیشتر جلوگیری کرد.

به گزارش ایرنا، ویلبور پالریچ (velibor spaleric) روز جمعه در نشست با جامعه دانشگاهی و شماری از مدیران خراسان شمالی اظهار داشت: جامعه علمی و پروفسورها، باید در خدمت مردم باشند و در این زمینه، شاهد حضور و فعالیت جامعه علمی ایران در میان مردم هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این استاد دانشگاه تصریح کرد: اساتید دانشگاهی ایران علاوه بر اینکه در زمینه تربیت مدرس فعالیت دارند در خیلی از بخش های دیگر جامعه نیز حضوری فعال و تاثیرگذار دارند.
وی در بخش دیگر سخنان خود، فرسایش خاک را از مشکلات زیست محیطی کشور مونته نگرو برشمرد و گفت: با همکاری برخی از کشورها، مدلی برای کنترل فرسایش خاک در دست تهیه داریم که البته تلاش می کنیم تا این مدل را در آینده جهانی کنیم.
وی با بیان اینکه برای کنترل فرسایش خاک اقداماتی در مونته نگرو انجام شده که البته 100 درصد منجر به کنترل و مدیریت این فرایند نشده، افزود: پایه این مدل مدیریت فرسایش خاک، با همکاری ایران و مونته نگرو آغاز شده است.
پروفسور پالریچ اظهار داشت: فرسایش خاک کمابیش در کشور ما وجود دارد و این معضل مهم زیست محیطی، در مناطق ساحلی مونته نگرو بیش از سایر مناطق مشاهده می شود.

* تمایل به تبادل علمی با ایران
این استاد دانشگاه مونته نگرو درباره ظرفیت های علمی و دانشگاهی کشور متبوع خود اظهار داشت: در کشور ما 20 هزار دانشجو در رشته های مختلف دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند و ظرفیت های خوبی برای تبادل توانمندی های علمی وجود دارد.
وی تصریح کرد: ما علاقه مند به تبادل دانشجو و اساتید دانشگاهی با ایران هستیم.
وی با اشاره به جاذبه های گردشگری مونته نگرو گفت: بر اساس نظرسنجی از گردشگران که توسط سازمان گردشگری این کشور انجام شده، بیش از 53 درصد از افرادی که به مونته نگرو سفر کرده اند برای سفر دوباره به این کشور تمایل دارند و این نشان از جذابیت این کشور برای حضور گردشگران دارد.
این استاد دانشگاه مونته نگرو تصریح کرد: این کشور برای ایرانیان هم جذابیت خواهد داشت و در آن احساس راحتی می کنند.

* اقتصاد خراسان شمالی کشاورزی است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی هم در این نشست گفت: مونته نگرو و استان خراسان شمالی به لحاظ مساحت و جمعیت شباهت بسیاری به هم دارند.
حسن پارسی پور با بیان اینکه خراسان شمالی با اقتصاد کشاورزی شناخته می شود، اظهار داشت: با وجود پتانسیل های صنعت، پیشران توسعه این منطقه بخش‌ کشاورزی و صنایع وابسته به آن است.
وی افزود: با توجه به نقش دانشگاه و جامعه علمی در توسعه جامعه، امید است با همکاری دانشگاه های کشور مونته نگرو، بتوانیم گام های موثری در توسعه پایدار مبتنی بر حفاظت از منابع آب و خاک برداریم.
پارسی پور گفت: رویکرد ما در توسعه استان، توانمندسازی جوامع محلی بویژه جوامع روستایی است که در این زمینه، اتکای به اقتصاد کشاورزی سهم بسزایی در دستیابی به اهداف دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی اظهار داشت: تلاش داریم تا تبادل نظرها در این نشست، منجر به تفاهم نامه و توسعه تبادل و مراوده های عملی و پژوهشی شود.
رئیس دانشگاه بجنورد هم گفت: در خراسان شمالی 30 هزار دانشجو زیر نظر 600 عضو هیات علمی در پنج مرکز دانشگاهی زیر نظام آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند.
احمد محقر، وجود مراکز مختلف تحقیقی و پژوهشی در زمینه کشاورزی این استان را ظرفیت خوبی برای توسعه کشاورزی این منطقه عنوان کرد و گفت: علاوه بر مدیران دستگاه های اجرایی بخش کشاورزی، مجتمع آموزش عالی کشاورزی در شیروان، مرکز تحقیقات کشاورزی، جهاد دانشگاهی و آموزشکده فنی و حرفه ای سمنگان به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت دارند.
به گزارش ایرنا، هیات چهار نفره دانشگاهی مونته نگرو برای دیدن ظرفیت های علمی و پژوهشی در خراسان شمالی حضور یافته اند.
کشور مونته نگرو با 620 هزار نفر جمعیت در جنوب خاوری اروپا در کرانه دریای آدریاتیک واقع است.
7185/5132

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سيل جلوگيري از خسارت خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۶۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشهد قطب آجیل ایران می‌شود

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سید جمال حسینی اظهار کرد: در حال حاضر دیدگاه کشور ما در مورد آجیل و خشکبار از کالای سنتی و لوکس به کالای ضروری تغییر کرده است و دانش و آگاهی مردم در این مورد افزایش یافته و سلامت محصول برای همه مشخص است و فرهنگ مصرف تغییر کرده است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد افزود: یکی از مهمترین مشکلات ما پایین بودن نرخ بهره‌وری در بخش کشاورزی است جهت ارتقای صنعت در بخش صادرات و مصرف داخلی دچار مشکلاتی هستیم، محصولات کشاورزی ما تجاری سازی نمی‌شود و سهولت در تجارت نداریم.

وی گفت: خراسان رضوی محصولات انحصاری زیادی نسبت به کل دنیا دارد و صنعت آجیل و خشکبار در حوزه فعالیت در بازار مقام دوم را در کشور دارد به طوری که در حال حاضر ۸۰۰ صنف دارای پروانه کسب در این حوزه در مشهد فعالیت می‌کند.

آجیل و خشکبار در مسیر صنعتی شدن

در ادامه مسعود نجفی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اظهار کرد: در آستانه برگزاری سومین رویداد استارتاپی در مسیر دانش بنیان کردن بخش کشاورزی با همکاری اتحادیه آجیل و خشکبار استان با نگاه صنعتی با توجه به مزیت‌هایی که در کشور و استان دارد به سمت صنعتی شدن این حوزه پیش می‌رویم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی افزود: با توجه به تصمیم گیری در جهت  برگزاری نخستین رویداد ملی عرضه و تقاضای  صنعت آجیل  و خشکبار (ناتک) مشکلات صنعت آجیل و خشکبار  با چند عنوان مشخص در حضور اعضا کارگروه رویداد مطرح و ارزیابی شد.

وی گفت: خشک کردن آجیل و خشکبار، استفاده از سیستم‌های دقیق و هوشمند در طول فرایند فراوری آجیل، روش‌های جدید رفع آلودگی و میکروب زدایی، استفاده از ضایعات آن و استفاده از افزودنی‌های مجاز به منظور ایجاد طعم و.... مشکلاتی بود که طبق آن‌ها فراخوان صادر شد و طرح و ایده‌های مختلفی به دبیرخانه رویداد واصل شد.

نجفی بیان کرد: حدود ۲۵ ایده پذیرفته شد و در طول سه روز بصورت حضوری توسط هیات داوران مورد ارزیابی قرار گرفت و سرانجام ۷ طرح و ایده در محل اصلی رویداد در حضور صنف آجیل و خشکبار از سراسر کشور عرصه خواهد شد و امید است که دستاورد آن انتقال دانش فنی و عقد قرارداد باشد.

دیگر خبرها

  • استادان نمونه دانشگاه علامه‌طباطبائی معرفی شدند
  • همراهی مدیران دانشگاهی با دولت باعث هم افزایی و حل مسائل می‌شود
  • اساس و پایه دانشگاه بر منزلت استاد نهادینه شده است
  • هوای خراسان‌شمالی ۱۰ درجه خُنک‌تر می‌شود
  • ارتباط کم اساتید کشاورزی با بخش واقعی/ جهاد کشاورزی کمکی به مهارت آموزی دانشجویان نمی‌کند
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • اساتید دانشگاه در امید آفرینی برای جامعه نقش آفرینی کنند
  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران