Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلگراد-ایرنا- وزیر دفاع مونته نگرو روز چهارشنبه گفت که این کشور تا پایان سال 2018 به ماموریت نیروهای های بین المللی کی فور مستقر در کوزوو یک افسر اعزام و مشارکت سربازهای خود در ماموریت آیساف ناتو در افغانستان را افزایش می دهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رسانه های خبری صربستان، پردراگ بوشکوویچ که در سفر رسمی در آمریکا به سر می برد در اظهارات خود به «صدای آمریکا» مشخص کرد که مونته نگرو یک افسر به ستاد نیروهای بین المللی کی فور در پریشتینا ارسال و افسر دیگر مسئول دفتر ارتباطات در اسکوپیه فعالیت خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بوشکوویچ با اشاره به اینکه مونته نگرو عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است و منافع خود را دنبال می کند، گفت که شورای دفاع و امنیت مونته نگرو تصمیم گرفت که تعداد سربازان خود در ماموریت آیساف ناتو در افغانستان را افزایش بدهد.
در حال حاضر مونته نگرو در ماموریت آیساف ناتو در افغانستان 18 سرباز دارد. این کشور در طی 8 سال در 16 دوره متناوب مجموعا در افغانستان 418 سرباز اعزام کرده است.
مصوبه دولت مونته نگرو برای اعزام نیرو به خارج از کشور می بایستی در ماه های آینده در مجلس این کشور تصویب شود.
به گزارش ایرنا، مونته نگرو از ماه مارس سال 2010 با اعزام 39 نیرو در ماموریت ایساف در افغانستان حضور دارد. این کشور نیروهای خود را در فواصل زمانی معین در افغانستان جایگزین می کند.
مونته نگرو از کشورهای بالکان غربی که در سال 2017 به عنوان بیست و نهمین عضو ناتو پذیرفته شد، به تازگی خدمت نظام وظیفه (سربازی) اجباری را به داوطلبانه تغییر داده است.
دولت مونته نگرو عضو یوگسلاوی سابق، پس از 14 سال خدمت سربازی اجباری در ارتش را لغو و آن را برای داوطلبان به مدت 6 ماه اعلام کرد.
ارتش مونته نگرو به عنوان جوان ترین کشور اروپایی به طور نمادین از یک هزار و 500 نظامی تشکیل شده است که از این تعداد 512 تن سرباز، 786 تن درجه دار و 245 نفر بقیه افسر می باشند و بودجه نظامی آن در چارچوب یک کشور اروپایی ناچیز است.
مونته نگرو کشوری کوچک در منطقه بالکان واقع در کرانه دریای آدریاتیک پس از امضای سندی در 30 اردیبشهت سال 1396، در 15 خرداد همین سال (پنجم ژوئن 2017) طی مراسمی در وزارت امور خارجه آمریکا رسما به عضویت ناتو در آمد.
مونته نگرو در همه پرسی سال 2006 با کسب آرای 55.5 درصد به استقلال دست یافت و بدین صورت روند فروپاشی یوگسلاوی سابق که از 1991 شروع شده بود؛ با استقلال مونته نگرو کامل شد و این جمهوری پس از گذشت 88 سال دوباره به استقلال دست یافت.
این کشور به لحاظ وسعت و جمعیت، کوچک ترین جمهوری یوگسلاوی سابق به شمار می رود که از لحاظ جغرافیایی در جنوب شرقی اروپا واقع شده و مساحت آن 13.812 کیلومتر مربع و جمعیت آن 678 هزار و 177 تن و پایتخت آن شهر «پودگوریستا» است.
اروپام**436**3404

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۴۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اولین گروه از نیرو‌های رزمی فرانسه در اوکراین

براساس گزارش‌ها، فرانسه اولین گروه از نیروهای خود را به طور رسمی به اوکراین اعزام کرد. آن‌ها در حمایت از تیپ مکانیزه ۵۴ مستقل اوکراین در «اسلاویانسک» مستقر شده‌اند.

به گزارش ایسنا، وب‌سایت «ای‌پی‌ای» به نقل از «ایژیا تایمز» گزارش داد سربازان فرانسوی از هنگ ۳ پیاده‌نظام فرانسه که یکی از عناصر اصلی لژیون خارجی فرانسه (Légion étrangère) است، گرفته شده‌اند.

تعداد نیروهای اولین گروه از سربازان فرانسوی حدود ۱۰۰ نفر است. این تنها اولین مرحله از حدود ۱۵۰۰ سرباز لژیون خارجی فرانسوی است که قرار است به اوکراین برسند.

این نیروها مستقیما در یک منطقه جنگی فعال مستقر شده‌اند و قصد دارند به اوکراینی‌ها در حوزه مقاومت در برابر پیشروی‌های روسیه در دونباس کمک کنند. ۱۰۰ نفر اول متخصص توپخانه و مراقبت هستند.

پیشتر امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه‌ای بار دیگر از احتمال اعزام نیروهای غربی، به‌ویژه نیروهای فرانسوی به اوکراین سخن گفته و ۲ شرط برای آن تعیین کرده بود.

او در گفت‌وگو با «اکونومیست» عنوان کرد: در صورتی که مسکو از خطوط مقدم عبور کند و کی‌یف آن را درخواست کند، می‌توانیم این مساله (اعزام نیرو به اوکراین) را مطرح کنیم، اما امروز اینطور نیست.

او یادآور شد که پاریس قبلا پرسنل نظامی را برای «مبارزه با تروریسم» به کشورهای دیگر، به‌ویژه به منطقه ساحل آفریقا فرستاده بود.

در همین حال روزنامه سوئیسی «بلیک» پیشتر به نقل از نظامیان ارتش اوکراین گزارش داد، دونباس تا ماه اکتبر به طور کامل سقوط خواهد کرد. چندین فرمانده که در جبهه شرقی می‌جنگند به این نشریه گفتند که «اوکراین در جنگ شکست خواهد خورد.»

پس از تصرف پایگاه مستحکم اوکراینی‌ها در آودیوکا در ماه فوریه، یگان‌های روسی دستاوردهای ثابتی در میدان نبرد داشته‌اند. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به‌تازگی گفت آن‌ها اکنون کاملا کنترل وضعیت میدان نبرد را در دست دارند و به طور پیوسته نیروهای اوکراینی را عقب می‌رانند.

طی روزهای گذشته نیروهای روسی شهر «بوگدانوفکا» واقع در نزدیکی شهر استراتژیک «چاسوف یار» در شمال دونتسک را هم تحت کنترل خود درآوردند. چاسوف یار در زمینی مرتفع قرار دارد و گرفتن آن به واحدهای روسی نقطه برتری قدرتمندی برای حمله به دیگر شهرهای کلیدی تحت کنترل اوکراینی‌ها می‌دهد.

مقامات و تحلیلگران اوکراینی می‌گویند، ارتش روسیه در نهایت بهره‌مندی از ضعف تسلیحاتی اوکراین است و «عجله دارد» که پیش از رسیدن تسلیحات بیشتر غرب به دست کی‌یف، مناطق راهبردی مهمی از خاک اوکراین را تصرف کنند که می‌تواند راه‌گشای آنان برای تصرف منطقه گسترده‌تر دونباس باشد.

«مایکل کلارک» یک استاد مهمان در دانشکده مطالعات جنگ دانشگاه «کینگز کالج» لندن در این باره گفت: «باخموت اهمیت استراتژیکی واقعی نداشت اما چاسیو یار از چنین اهمیتی برخوردار است.»

این دهکده که در منطقه مرتفعی قرار دارد، «مسیری طبیعی رو به شمال» دارد که نیروهای روس را قادر می‌سازد به شهر کراماتورسک حمله کنند یا با پیشروی بیشتری به سمت غرب، عملیات خود را تا دنیپرو حملات گسترش بدهند.

کلارک می‌گوید، «این منطقه همچنین خط دفاعی طبیعی در قبال کوستیانتینیوکا در جنوب غربی آن و یکی از بزرگ‌ترین شهرهای دونباس است.»

او افزود: «اگر واقعا کار روس‌ها شتاب بگیرد، آن‌ها به دنبال گسترش فتوحات خود به مناطقی خواهند بود که شامل چاسیو یار، کوستیانتینیوکا، پوکروفسک و بعد کراکاتورسک و اسلاویانسک خواهد بود. این باعث می‌شود دونباس به دست آن‌ها بیافتد.»

دیگر خبرها

  • مجارستان: در «ماموریت احمقانه» ناتو برای کمک به اوکراین شرکت نخواهیم کرد
  • دستگیری یک گروه در هند به اتهام جذب نیرو برای روسیه
  • مجارستان: در ماموریت ناتو در اوکراین مشارکت نخواهیم کرد
  • دستور کار نشست آینده ناتو: نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی‌شود
  • هیئت علمی و پژوهشی ارتش به قطب جنوب اعزام می‌شود
  • آقای مدودف همچنان تهدیدهای بزرگ می‌کند؛ فاجعه جهانی در راهه؟
  • پاسخ موشکی روسیه به تهدید اعزام نیرو به اوکراین
  • مدودف: پاریس، واشنگتن و لندن هدف قرار خواهند گرفت
  • استقرار اولین گروه از نیرو‌های رزمی فرانسه در اوکراین
  • نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین